lauantai 7. kesäkuuta 2008

Kekäle

Otinkin Johannan skootterin ja lähdin aamupäivällä ajelemaan Aitomäestä. Polttoaine oli vähissä joten ensin ajelin Valkealan ABC:lle tankkaamaan ja ostamaan evästä.
Aurinko paistoi, mutta kolea pohjoistuuli viilensi menoa. ABC:lta ajelin Selänpäähän, jossa hetken ihmettelin hiljaisen kylän touhua, ainoat elolliset olivat pellolla märehtivät lehmät, eikä niitäkään ollut montaa.
Selänpäästä matka suuntautui Verlaan, jossa olikin ihmisiä sitten oikein urakalla. Kymmeniä busseja ja henkilöautoja oli ahtautunut pienelle parkkipaikalle, oppaat huutelivat omia ryhmiään ja kaljalasit kilisivät kylän baarin terassilla.
Jatkoin ajelemista ja päädyin pienen kosken partaalle, jossa oli mukava katsella perhokalastajien yrityksiä narrata kaloja. Aika naurettavan näköistä, isot miehet muniaan myöten kylmässä vedessä viuhtomassa vavalla edestakaisin. Eikä kalan kalaa.
Sitten suuntasin skootterin keulan kohti Kekäleniemeä, jossa Kouvolan Radiokerhon kesätapahtuma oli juuri alkanut.
Paistelin grillissä parit makkarat, ryyppäsin kolat kurkkuun ja ajelin kilpaa autojen kanssa takaisin Aitomäkeen. Matkalle tuli mittaa yli kahdeksankymmentä kilometriä.

Ei kommentteja: